Pirkanmaan Pool ry.

SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU  


 

Hallituksen kokouspöytäkirja 01.09.2005

Aika:
Torstai 01.09.2005 klo 18:00

Paikka:
Pool Garden, Tampere

Läsnä:
Tomi Keskinen
Harri Hepo-oja
Kari Talvio
Mika Salonen
Tero Kaivonen

1. § Kokouksen avaaminen

Puheenjohtaja Tomi Keskinen avasi kokouksen klo 18:14.

2. § Puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tomi Keskinen, sihteeriksi Kari Talvio ja pöytäkirjantarkastajiksi Mika Salonen ja Tero Kaivonen.

3. § Kokouksen päätösvaltaisuuden tarkastus

Kokous todettiin oikein koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4. § Luovutuskäytännön uudistus

Otettiin käsittelyyn jo edelliskausilla esiin noussut epäkohta ilmaisista voitoista ja niiden liigataulukoihin aiheuttamista vääristymistä. Esim. maratontaulukossa ja rankinglistoilla on valtaisa määrä pelaajien nimiin merkittyjä luovutuksia, jotka on tulkittu pelatuiksi peleiksi.

Tilanteen korjaamiseksi pohdittiin erilaisia keinoja ja puntaroitiin niiden hyviä ja huonoja puolia. Pitkällisen pohdiskelun tuloksena päädyttiin luovutuskäytännön uudistamiseen. Otteluissa on edelleen oltava paikalla vähintään kolme pelaajaa kummastakin joukkueesta, mutta muilta osin luovutuskäytäntö päätettiin uudistaa ja soveltaa samaa systeemiä myös liigacupissa ja loppupelitapahtumassa, liigafinaaleissa ja sarjapaikkakarsinnoissa.

Koko ottelun luovutusvoitosta joukkue saa kaksi pistettä. Jokainen luovutettu peli kirjataan sarjataulukkoon voitettuihin peleihin (+P) ja hävittyihin peleihin (-P). Näin ollen koko ottelun luovutuksesta pluspelejä tulee toiselle joukkueelle neljä, kun taas luovuttaneelle joukkueelle merkitään neljä miinuspeliä. Jos pelataan kolmella pelaajalla neljää vastaan, luovutettu peli merkitään täysilukuiselle joukkueelle voitetuksi ja vajaalukuiselle joukkueelle hävityksi. Kolmella kolmea vastaan neljättä peliä ei huomioida lainkaan.

Otteluluovutus (pelit 0-4 ja erät 0-0) *

Ei vastustajaa - Mattila Matti 0-0 *
Ei vastustajaa - Kallela Kalle 0-0 *
Ei vastustajaa - Väinölä Väinö 0-0 *
Ei vastustajaa - Eerola Eero 0-0 *

Kolmella neljää vastaan (pelit 1-3 ja erät 14-13)

Markkula Markku - Mattila Matti 3-6
Jaakkola Jaakko - Kallela Kalle 5-6
Ei vastustajaa - Väinölä Väinö 0-0 *
Juusola Juuso - Eerola Eero 6-1

Kolmella kolmea vastaan (pelit 1-2 ja erät 14-13)

Markkula Markku - Mattila Matti 3-6
Jaakkola Jaakko - Kallela Kalle 5-6
Ei vastustajaa - Ei vastustajaa 0-0 *
Juusola Juuso - Eerola Eero 6-1

* = luovutus

Luovutetut ottelut ja yksittäiset luovutetut pelit eivät vaikuta joukkueen tai pelaajien voittamiin pluseriin (+E) tai häviämiin miinuseriin (-E). Voitettuihin ja hävittyihin eriin ei kajota, koska luovutustapauksissa erääkään ei ole todellisuudessa pelattu.

Pirkanmaan Pool-liigan taulukoihin ja tilastoihin merkitään luovutuksesta kertova tähtimerkintä (*) jokaisen luovutetun pelin ja kokonaisen ottelun kohdalle.

Jokainen luovutettu peli merkitään jonkun pelaajan nimiin (joko turhaan paikalla olleille tai joukkueen neljälle parhaalle), joten luovutukset kasvattavat runkosarjapelimääriä mahdollistaen osaltaan sen, että pelaajilla on mahdollisuus saada täyteen liigafinaaleihin ja sarjapaikkakarsintoihin vaadittava määrä runkosarjaotteluita. Se, onko pelaajalla kasassa loppupeleihin vaadittava pelimäärä, selviää PM-Poolin nettisivujen pelaajakohtaiselta tilastosivulta kohdasta "Kaikki ottelut yhteensä". Lukema kertoo sekä pelaajan pelaamat että hänen nimiinsä kirjatut luovutukset, ts. kaikki runkosarjaottelut.

Pelaajien rankinglistoihin laitetaan tästedes erillinen LV-sarake luovutusvoittoja varten. Luovutusvoitot eivät kartuta pelaajan pisteitä tai pelaamalla saavutettujen voittojen määrää. Luovutukset eivät myöskään vaikuta pelaajan henkilökohtaisiin tai hänen joukkueensa erämääriin millään muotoa.

Jos joku joukkue suljetaan sarjasta, joukkueen pelaamien otteluiden ja yksittäisten pelaajien tulokset pysyvät voimassa. Koska joukkue ei pelaa sille merkittyjä tulevia otteluita, ottelut eivät vaikuta sarjatilanteeseen tai rankinglistaan. Pelaamatta jäävät ottelut joko poistetaan otteluohjelmasta tai niiden tulokseksi merkitään poikkiviiva.

Mikäli joukkueen sarjasta sulkeminen tapahtuu syyskaudella, joukkueen otteluita ei laiteta lainkaan kevään otteluohjelmaan. Kevätkaudella tapahtuva sarjasta sulkeminen tietää sitä, että syyskauden ja kevätkauden jo pelatut ottelut pysyvät voimassa ja joukkueen loput kevätkierroksen ottelut jäävät pelaamatta.

5. § Menettely liigaotteluissa vajaalukuisilla joukkueilla pelattaessa

Luovutuskäytännön muutoksen johdosta jouduttiin myös pohtimaan ja päättämään uusia menettelytapoja erikoistilanteiden varalle. Tehdyt päätökset esitetään alla.

Liigaottelut neljällä pelaajalla kolmea vastaan
Mikäli esim. kotijoukkueella on neljä pelaajaa ja vierasjoukkueella vain kolme, pelataan kolme peliä. Ottelupöytäkirja täytetään aivan normaalisti ja siihen merkitään kaikkien paikalla olevien pelaajien nimet. Puuttuvan pelaajan nimeksi voi laittaa "Ei vastustajaa". Pelipareja arvottaessa selviää lopulta, kuka kotijoukkueen pelaajista jää ilman vastustajaa. Luovutusvoiton saavaa pelaajaa ei sovita joukkueiden kesken vaan peliparit arvotaan ja pelataan arvonnan mukaisesti. Myös neljännen pelin tiedot on ilmoitettava PM-Poolille.

Liigaottelut kolmella pelaajalla kolmea vastaan
Jos taas liigaottelussa molemmilla joukkueilla on kolme pelaajaa, arvotaan peliparit niin, että saadaan pelattua kolme peliä. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan aivan normaaliin tapaan. Ottelun alkaessa tilanne on 0-0. Toinen joukkue voi voittaa 3-0 tai 2-1, mutta tasapeli on mahdoton. Tuloksista on ilmettävä, että on pelattu kolmella kolmea vastaan.

6. § Tulosten ilmoittamista koskevat muutokset

Päätettiin tiukentaa tulosten ilmoittamiseen liittyvää linjaa. Tulokset on ilmoitettava sähköpostitse Pirkanmaan Poolille seuraavaan puoleenpäivään mennessä. Määräaikaan mennessä ottelupöytäkirjan voi myös toimittaa Pool Gardeniin. PM-Poolin lankapuhelin ei ole enää käytössä. Vain äärimmäisissä poikkeustapauksissa tulokset voi faksata tai soittaa suoraan tulospäivittäjälle. Yhteystiedot löytyvät ottelupöytäkirjalomakkeista.

Jos tulokset ilmoitetaan myöhässä, katsotaan kotijoukkueen luovuttaneen ottelu. Kahdesta luovutuksesta joukkue suljetaan sarjasta ja se joutuu aloittamaan seuraavan liigakauden alimmalta sarjatasolta.

7. § Sarjapaikkakarsintojen pelisysteemiä koskevat muutokset ja tarkennukset

Käsiteltiin ehdotus siitä, että loppupelitapahtuman yhteydessä pelattavien sarjapaikkakarsintojen pelisysteemiä muokattaisiin hieman. Edellisvuosina osa otteluista on keskeytetty, jos ne ovat ratkenneet toisen joukkueen eduksi ennen kuin kaikki pelit on saatu pelattua.

Päätettiin säilyttää perussysteemi muuten ennallaan, mutta jatkossa karsintaotteluiden jokainen peli pelataan loppuun (päätös ei koske mestaruussarjan liigafinaaliotteluita). Kaikki joukkueet pelaavat kertaalleen toisiaan vastaan. Tasapelejä ei edelleenkään ole vaan voittaja haetaan tarvittaessa spottikisalla.

Spottipallokisassa ei ole maalauspakkoa ja pisteellä olevaa 9-palloa lyödään vapaasta käsipallosta aloituslinjan takaa. Pelaajat lyövät ottelussa käytetyn, arvotun pelijärjestyksen mukaisesti. Jokainen yrittää kertaalleen omalla vuorollaan. Mikäli kaikki pelaajat ovat lyöneet ja tilanne on edelleen tasan, alkaa kierros alusta. Spottipalloja jatketaan, kunnes toisen joukkueen pelaaja onnistuu ja toisen ei.

Kun kaikki karsintaottelut on pelattu, mahdollisesti tasapisteissä olevien joukkueiden välinen paremmuus määräytyy runkosarjan pelisysteemiä vastaavalla tavalla (ks. kulloinkin käytössä oleva systeemi PM-Poolin nettisivujen liigainfosivulta). Mikäli paremmuutta ei muuten voida selvittää, ratkaistaan se spottipalloilla edellä kuvatulla tavalla.

8. § Muut esille tulevat asiat

Päätettiin tehdä lisäys liigasääntöihin. Tästedes pelipöydän ympärillä on joka paikassa oltava vähintään sen verran tilaa, että lyöminen sääntöjen sallimalla kepillä on mahdollista. Muussa tapauksessa pelipaikka ei täytä peliolosuhteille asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Ravintola Kivitaskussa todettiin olevan aivan liian vähän tilaa pöydän ympärillä, jotta siellä voitaisiin pelata liigaotteluita. Tästä johtuen 2. divisioonaan ilmoittautuneen Kivitaskun on etsittävä itselleen uusi kotipelipaikka, mikäli se aikoo osallistua liigakaudelle 2005-2006. Muilta osin pelipaikat tullaan kiertämään jokavuotiseen tapaan.

Pirkanmaan Pool ry:n lankapuhelinliittymä päätettiin poistaa käytöstä. Samalla myös faksinumero vaihtuu.

9. § Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20:02.


 

Katso myös

Muut tiedotteet


SEURA | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | KESKUSTELU